Opsætning af non-woven tapet

Her er din guide til hvordan du nemt sætter et tapet op

Smart Paper (også kaldt Non-Woven) tapet/Smart tapet har en filtbagside, hvilket betyder at man skal bruge færdigblandet vævlim (ekstra stærk/god kvalitet), som rulles på væggen.

Læs om de forskellige tapet typer her

Non-Woven tapet har desuden den egenskab, at den kan trækkes af uden brug af værktøj - ganske smart hvis man senere ønsker at skifte farve eller design på den samme væg. Alle vores egenproducerede fototapeter er trykt på Smart Paper i en kraftig kvalitet. (Se under hvert produkt hvis det er Smart Paper eller ej)

Før du går i gang med tapetsering

Sørg for at overfladen er glat. Ved savsmuldstapet anbefaler vi at spartle hele væggen op og dernæst grunde med microdispers. Vælger du opsætning på MDF plade, skal denne ligeledes grundes med microdispers. Vi anbefaler møbelplade, der er lamineret med film på begge sider, som vist her. Vi fraråder at anvende masonit. 

Download opsætningsvejledning i PDF-format.

Tapet værktøj til tapetopsætning

Værktøj

Hvordan man sætter tapet op 1. Påfør lim med en malerrulle. Ca. 60 centimeters bredde.

Sætte tapet op 2. Tag tapetrullerne ud af kassen de blev leveret i. Fjern plastikken fra den første rulle og placér den i kassen.

Træk op i rullen og begynd at fiksere tapeten til væggen.

3. Efter fastsættelse afskæres tapeten ved gulvet.

4. Påfør lim til næste bane.

5. Træk næste bane op...

6. Denne tapet med mønster har en mønsterforskydning på 32 cm. Skub forsigtigt tapetbanerne mod hinanden så mønsteret passer.

7. Færdig med 2 baner.

Brug rent varmt vand og en svamp til at fjerne lim mellem banerne.